Menu

17:42

Hotel-chique look

Hoe creëer je het luxe hotel gevoel in je eigen huis?

In de aflevering van de metamorfose op Ijburg hebben jullie kunnen zien hoe wij een wat kouder interieur omgooiden naar een warmer hotel-chique interieur. Maar wat is hotel-chique nu eigenlijk? De naam van deze woonstijl zegt het eigenlijk al: een interieur net zo chique als in een hotel. Hier vind je de kenmerken en hoe je dit kunt toepassen in je eigen interieur.

Rijke warme kleuren.

Warme tinten zoals klassiek groen, diep blauw, bordeux rood en goudgeel worden vaak toegepast in een hotel-chique interieur. Combineer deze kleuren en ga all the way of kies 2 tinten en hou het wat rustiger. Deze intense kleuren gaan super goed met bijzondere materialen zoals marmer. En dan zijn we alweer beland bij het tweede punt... (lees snel verder).

Goud en marmer.

Bijzondere materialen zoals goud en marmer zijn super mooi te combineren met de donkere kleuren. Het geeft een shiny contrast. Je hoeft natuurlijk niet meteen allemaal dure spullen te kopen zoals een marmeren tafel, met luxe accessoires kom je al een heel eind. Wij hebben de accessoires van Woonexpress gebruikt, en kijk wat een plaatje! Tip: decoreer een dienblad met al je favoriete kleine accessoires. Op deze manier centreer je de kleine spulletjes op één punt en wordt het ineens een statement piece op je tafel.

Zwarte accenten.

Zwart in de mix met dit alles is echt ‘the key to succes’ om deze look de verwezenlijken. In de aflevering is te zien hoe we een oude tafel een nieuwe look geven door hem zwart te verven. Zo’n kleine aanpassing kan al zo veel doen voor de sfeer in je huis! Wil jij dit thuis proberen? Zorg er dan wel voor dat de tafel of het kastje goed ontvet en geschuurd is, dan pakt de verf het beste.

Velours.

Zacht velours geeft je toch echt dat luxe-gevoel? Wij vinden in ieder geval van wel. Dit kan je laten terugkomen in luxe kussens, in je eetkamerstoelen of in een dikke zachte plaid. Als je een hoekje met kussens maakt is het mooi om effen tinten te combineren met kussens met een print. Een tropical print doet het altijd goed.

Sfeervolle verlichting.

Verlichting is niet alleen functioneel maar is ook enorm bepalend voor de sfeer. Kies voor een bijzondere lamp in het goud, zwart of ga voor rookglas (ook helemaal hotel-chique). Wij kozen voor een hanglamp van Hudson. Aanvullend kan je los gaan met kandelaars, kaarsen en waxinelichtjes. Niet alleen voor een romantische avond! Een kaars branden tijdens het thuiswerken is ook heerlijk rustgevend.

Hebben jullie er al zin in gekregen? Wij wel! Je ziet hoe je met kleine aanpassingen zo’n groot verschil kunt maken in je interieur, echt waanzinnig!

Recente Stories

9 December 2022

Tips & Trends:
Hotel-chique look

26 November 2022

Tips & Trends:
Japandi Stijl