Menu

17:42

Wij spraken Elisah Jacobs – ook wel bekend als Interior Junkie. Elisah is al jaren bezig met het schrijven over – en inrichten van haar interieur en dat van anderen. Ze geeft op haar blog handige tips over alles wat met interieur te maken heeft. Haar stijl is te omschrijven als eclectisch bohemian met veel rijke kleuren en prints. Elisah geeft ons 5 tips om je thuiswerkplek te upgraden naar een volwaardig en inspirerend kantoor.

Wij spraken Elisah Jacobs – ook wel bekend als Interior Junkie. Elisah is al jaren bezig met het schrijven over – en inrichten van haar interieur en die van anderen. Ze geeft op haar blog handige tips over alles wat met interieur te maken heeft. Haar stijl is te omschrijven als eclectisch bohemian met veel rijke kleuren en prints. Elisah geeft ons 5 tips om je thuiswerkplek te upgraden naar een volwaardig en inspirerend kantoor.

1. Kies voor een groot bureau

Lekker veel ruimte is voor Elisah erg belangrijk. Als het bureau te klein is wordt het al snel rommelig en onoverzichtelijk. Zelf kiest ze voor een eettafel als bureau, dit staat chique en is perfect qua formaat!

2. Ga voor een inspiratiewand

Als je aan het werk bent wil je geinspireerd raken. Dit kun je creeeren door middel van een inspiratiewand. Dit kan in de vorm van een groot moodboard met al je favoriete knipsels, foto’s of teksten, of in de vorm van een mooie wand met bijvoorbeeld kunstig behang waar je naar blijft kijken. Elisah koos voor dit laatste.

3. Kies de juiste Kleur

Kleur doet meer met je gemoedstoestand dan je zou denken. Onbewust maken sommige kleuren je energiek, andere maken je weer rustig. De kleur rood is ideaal voor op een thuiswerkplek, omdat het je brein activeert. Elisah koos voor de kleur Picture Gallery Red van Farrow & Ball (finish Estate Emulsion). Een tip: verf ook het houtwerk mee in dezelfde tint voor een mooi en rustig geheel.

4. Ga voor sierlijsten

Wil je iets extra’s toevoegen aan je werkplek? Kies er dan eens voor om sierlijsten op je muren te doen. De muren van Elisah’s thuiswerkplek springen er nu extra uit door de klassieke sierlijsten die weer goed matchen met het anderhalve eeuw oude ornamentenplafond. Ze koos voor drie banen (twee grote en een horizontale eronder) maar het mooie is dat er nog zoveel andere mogelijkheden zijn. Als kers op de taart nam ze de schouw mee, die er nu helemaal uitspringt.

5. Creëer een plek om je even terug te trekken.

Volgens Elisah kun je pas echt productief werken als je ook af en toe de rust pakt. Ook al is dat slechts vijf minuten. Dan kan je brein weer even opladen en ben je erna weer helemaal gefocust (denk maar aan een powernapje van 15 a 20 minuten). Een thuiswerkplek heeft een plek nodig om even te ontspannen. In het thuiskantoor van Elisah zijn twee van dit soort plekjes te vinden; de poef onder de citroenboom is heerlijk om even een bak koffie te drinken, hier waant ze zich stiekem in Toscane. De andere is de okergele fauteuil bij de inspiratiewand. Extra tip: blaas nieuw leven in je oude fauteuils en meubelstukken. Hierdoor krijg je een authentieke look plus het is een stuk duurzamer!

Recente Stories

Tips & Trends:
Hotel-chique look

Tips & Trends:
Japandi Stijl

LekkerWONEN Tips van: Jolielot