Menu

17:42

Marlot Willems, ook wel bekend als interieur-influencer ‘Jolielot’ verruilde een jaar geleden samen met vriendlief Patrick, zoontje Archie en hond Louie de grote stad voor het idyllische Nederhorst Den Berg. Ze kochten een schattig oud huisje aan het water en toverden het om tot een waar droomhuis. Een hele verbouwing, maar wat was het het waard!

Ik voel me zoveel gelukkiger hier’ -Marlot

Marlot Willems, ook wel bekend als interieur-influencer ‘Jolielot’ verruilde een jaar geleden samen met vriendlief Patrick, zoontje Archie en hond Louie de grote stad voor het idyllische Nederhorst Den Berg. Ze kochten een schattig oud huisje aan het water en toverden het om tot een waar droomhuis. Een hele verbouwing, maar wat was het het waard!

Ik voel me zoveel gelukkiger hier’ -Marlot

Hoe zou je jouw interieur omschrijven?

Ik vind t moeilijk om mijn stijl te benoemen, er een naam aan te geven. Maar als het dan toch moet dan zou ik het ‘neutraal’ noemen. Ik hou van een rustig en basic interieur met aardetinten zoals wit, beige, creme en zwart.

Hoe maak jij van je huis een thuis?

Ik hou van een mix van oud en nieuw. Een moderne basis met oude, klassieke details zoals een antieke schouw en oude deuren. Deze oude details geven een huis karakter, maar ik geef ze wel een nieuw leven door er bijvoorbeeld nieuw deurbeslag op te zetten.

Ik gebruik altijd mooie materialen zoals hout, wol, katoen en linnen. Je zult bij mij nooit een fleece dekentje op de bank zien liggen.

Gezelligheid

is voor mij belangrijk; mooie gordijnen, een open haard, kaarsen, lekkere kleden. Maar bij mij komen er geen tierelantijntjes of prullaria het huis in. Dat is echt een no-go! Qua sfeer speelt muziek ook een belangrijke rol. Boxen door het hele huis zijn een must; ik heb de hele dag 3FM aan staan en als m’n schoonouders komen kaarten draaien we lekker Jazz.

Daglicht

in huis is essentieel voor mij. In Amsterdam hadden we een heel donker huis op de begane grond. Daar kon geen lamp of kaars tegen op. Dat had echt invloed op mijn gemoedstoestand. Ik wist ook; ons volgende huis moet echt licht zijn! En dat hebben we gecreeerd door middel van een wand van glas waar een enorme bak daglicht binnen komt. Heerlijk! Sinds we hier wonen zit ik veel beter in mijn vel.

Genoeg kastruimte

is voor mij ook heel belangrijk. Mooie kasten die in het interieur passen; oude, nieuwe of op maat gemaakte kasten. Je kunt er eigenlijk niet genoeg hebben. Zodat je je spullen kan opbergen en je een opgeruimd huis hebt. Dat heeft effect op hoe ik me voel. Alleen lukt het me niet altijd om alle ruimtes op orde te houden. De bijkeuken oftewel het berghok bijvoorbeeld. Ik weet echt niet waar ik moet beginnen. Dus je begrijpt ik ben enorm blij met de komst en hulp van Evelyn en Thomas. Want een opgeruimd huis geeft niet alleen rust, je huis wordt er ook een stuk mooier van!

Recente Stories

LekkerWONEN Tips van: Jolielot

LekkerWONEN Tips van: Interior Junkie